söndag, april 17, 2005

Engelska parken

Tog i dag en promenad i Engelska parken vid Granhammars slott. Fortifikationsverket har avverkat en hel del, företrädesvis barrträden. Avsikten är att återskapa något av ursprungliga utseendet. Om du inte varit där kan du ta bussen till Granhammar. Tar man vägen mittemot Soldathemmet kommer man in till parkeringen vid promenadvägens början.
Nu har vitsipporna börjat slå ut. Titta noga för på ett par ställen förekommer det stånd med vita blåsippar. Vårlöken blommar för fullt. Jag såg också för första gången i år en citronfjäril. Den brukar vara första fjäril på våren, men så var det inte i år.

Läste i dag i Svenska Dagbladet att friskolor ger för höga betyg till eleverna. Det är en undersökning från Umeå universitet som redovisar att många friskolor ger högre betyg än vad eleverna egentligen skall ha. Den troliga orsaken är att de gör detta för att locka till sig elever i konkurrensen med andra skolor. Än en gång visar det sig att privata alternativ och konkurrensutsättning inte alltid är positivt.

I morgon, måndag 18 april, bjuder socialdemokraterna in till möte om sjukvården i Villa Skoga i Kungsängen. Närsjukhuschefen Kristina Sjöstrand och landstingspolitikern Christina Heglert (s) kommer att vara med. Mötet börjar kl 19.00.

Inga kommentarer: