fredag, april 07, 2006

Nu ser jag bättre

Nyopererad. Det låter dramatiskt. Ett litet ingrepp på ögonlocket, lokalbedövning, en halvtimme. Fungerade fantastiskt bra på sjukhuset. Nu ser jag bättre. Ögonlocket hänger inte längre ned över pupillen.
I eftermiddag kommer min yngste son hem från skolan i Örebro. Som nybliven pensionär ser jag fram mot att vi äntligen kan göra något tillsammans under hans lov.

Den här veckan har socialdemokraterna haft dialogmöten om äldreomsorgen både i Bro och Kungsängen. Jag blev glad att så många personer kom på dessa. Det var lika mycket folk och lika bra diskussioner som vi hade på 70-talet med alla möten om barnomsorgsplanerna.
Äntligen har vi kommit igång att prata visioner. I många år har ekonomernas synsätt varit alltför dominerande. I dag, med en god ekonomi i kommunen, kan vi kosta på oss att först diskutera hur vi vill ha det, och därefter ta upp frågan om finansieringen.
Det som har kommit fram på dialogmöten, de anställdas idéer, intryck från studiebesöket i Halden, förvaltningens kunskap och socialdemokraternas ideologi kommer att ligga till grund för en ny äldreomsorgsplan.
Undrar hur borgarna kommer att agera. När barnomsorgen byggdes ut gjorde de allt för att bromsa, något de inte vill kännas vid i dag. Undantaget är väl kristdemokraterna som fortfarande är negativa till förskolan. Jag tror inte de kommer att försöka förhindra en förbättrad äldreomsorg i kommunal regi. De har lärt sig av tidigare misstag och försöker i media att framstå som socialdemokrater de också, bl.a. i form av de "nya moderaterna".



Upplands-brohus har fått upp skylten

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi vill påminna dig om Konferensen Offentliga Rummet i Sundsvall 30 maj – 1 juni..

Demokratianalysgruppen står som värd för nätverksdag med presentationer under rubriken ”eDemokrati är inflytande”. Läs mer om vårt och andras

konferensprogram på http://www.offentligarummet.se Vi hoppas få träffa dig och dina kommunala kolleger i Sundsvall. Titta gärna också på http://www.edemocracy.se/blog/blog/





Demokratianalysgruppen

Bo Djörke, dialogutvecklare

Ana Durán, projektledare

Lars Ilshammar, forskare

Peter Karlberg, politiker

Kajsa Klein, aktivist och forskare

Laila Niklasson, lärare och utvärderare

Tomas Ohlin, professor

Anders R. Olsson, författare och forskare

Siri Reuterstrand, journalist

Karl-Erik Tallmo, journalist och författare

Gail Watt, demokratianalytiker och politiker

Ingwar Åhman-Eklund, författare och politiker

Anonym sa...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
» » »