torsdag, april 16, 2009

Oj oj oj ! Nu är det eländes elände. Vi måste göra något åt det!

Det är synd om oss socialdemokrater.

Regeringen lägger fram en vårbudget som inte ger ett öre till bibehållande av välfärden. Kommuner och landsting måste därför göra försämringar i skola, vård och omsorg.

De socialdemokratiska förslagen till krisåtgärder syns inte i debatten. Vi har svårt att få ut vårt budskap. Pressen är elak mot oss genom kritisk granskning, samtidigt som de är positiva till alliansregeringen.

AMFstyrelsen med Svenskt Näringsliv i spetsen har varit ute och åkt i pressen på grund av för hög pension till förra VD:n. Typiskt är att socialdemokraterna har fått skulden för detta.

Opinionssiffrorna är katastrofala. Det är inte många som tycker om oss. Det är inte Monas eller Wanjas fel. Det går inte att enkelt förklara med enstaka händelser.
Det kan inte bero på annat än att väljarna har förlorat förtroendet för oss. De har i alla fall högre förtroende för Fredrik Reinfeldt och hans regering.
Kan det vara så att retoriken inte alltid har stämt med vad vi lyckats åstadkomma? "Förväntningarna är besvikelsens moder", sägs det.
Även om vi stundvis har opinionsframgångar, tycks våra vänner lämna oss så fort det blåser lite.

Detta får vi klara ut själva. Ingen annan kommer att hjälpa oss. Det är inte ledarskapet som måste förbättras. Det är det tunga vardagsarbetet av de många medlemmarna som kan åstadkomma förändring.
Det är du och jag som måste åstadkomma detta. "Inte nog med att man skall betala medlemsavgiften, sedan får man göra jobbet själv också", som sas om medlemskapet.

Glöm därför inte bort att bära 1:a majmärke och att delta på 1:a majmöten.

Märken säljs för fullt, kostar kr 30:-

Inga kommentarer: